Categorie: "Advertorial"

Investeren in vastgoed: de verschillende mogelijkheden van beleggen in onroerend goed

Huizenmarkt.blog.nlEr zijn verschillende mogelijkheden voor particulier beleggen in vastgoed. Wat de beste keuze is, hangt onder meer af van persoonlijke voorkeuren, spreiding en met hoeveel of weinig geld u investeert in onroerend goed.

Eigen huis of vakantiewoning
Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft al een deel van het vermogen in vastgoed geïnvesteerd, namelijk het eigen huis. Extra aflossen op de hypotheek is een manier om geld in vastgoed te beleggen als alternatief voor een spaarrekening. Het rendement neemt dan de vorm aan van lagere hypotheekbetalingen. Een nadeel van investeringen in het eigen huis of een vakantiewoning is dat het heel lastig is om het geld vrij te maken als dat toch nodig blijkt te zijn. Daar komt bij dat de belegging niet gespreid is. De huiseigenaar koppelt zijn lot volledig aan dat van de lokale (vakantie)huizenmarkt. Tijdens de Nederlandse woningcrisis van 2009 en de daaropvolgende jaren werd duidelijk wat het gevaar is van een gebrek aan spreiding op de vastgoedmarkt.

Zo houd jij inbrekers buiten de deur

Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van veel Nederlanders: er wordt ingebroken in je huis. Spullen én je gevoel van veiligheid weg. Een gracht met krokodillen en prikkeldraad is misschien een manier om de inbrekers buiten de deur te houden, echt haalbaar is het niet. Van vroeger weet ik nog dat een oude buurman altijd als hij op vakantie ging, een bepaald systeem installeerde, die elke avond zijn lampen en zijn televisie voor een paar uur aanzette. Ook liet hij de andere buren bij hem op de oprit parkeren, zodat de parkeerplaats nooit voor een lange tijd leeg stond. Inbrekers doen geloven dat je gewoon thuis bent om ze zo weg te houden. Niet dat inbrekers zich laten afschrikken door bewoners die gewoon thuis zijn. Steeds vaker zie je dat inbrekers ’s nachts, wanneer jij denkt lekker te slapen, gewoon je huis binnenkomen of binnenkomen wanneer jij boven de was aan het doen bent en per ongeluk de tuindeur open hebt laten staan. Wat kan je er tegen doen? Normaal los je het probleem op bij de kern, maar dat is in dit geval heel lastig.