Huizenprijzen omlaag, WOZ-waarde omhoog

Deze week komen de eerste nieuwe WOZ-beschikkingen weer binnen. Het lijkt logisch dat de waarde lager is dan de beschikking dan vorig jaar. Toch kan de beschikking hoger uitvallen.

Een lagere verkoopwaarde van een huis, zou normaal gesproken ook een lagere WOZ-waarde betekenen. De Vereniging Eigen Huis en WOZ-specialisten waarschuwen echter voor een tegenvaller. Hierdoor wordt de huiseigenaar dubbel gepakt, de waarde van zijn huis zakt, maar voor de heffing van onder andere onroerendezaakbelasting, wordt juist uitgegaan van een hogere waarde.

Uit een artikel op Telegraaf.nl blijkt, dat Vereniging Eigen Huis (VEH) veel telefoontjes krijgt van Rotterdamse huiseigenaren die een hogere beschikking in hun brievenbus hebben gekregen in vergelijking met de beschikking van vorig jaar. VEH verwacht juist een daling van de waarde op basis van eigen onderzoek (van gemiddeld €161.000 naar €157.800).

Indien u het niet eens bent met de beschikking, moet u deze aan gaan vechten. Een te hoge beschikking kost u namelijk onnodig geld.

Lees ook:WOZ-waarde omlaag…OZB omhoog?
Lees ook:WOZ-waarde wordt openbaar
Lees ook:Geen duidelijkheid over OZB? Niet stemmen!
Lees ook:Lenteakkoord uitgelekt?
Lees ook:Huizenprijzen pas weer in 2015 omhoog

2 reacties op “Huizenprijzen omlaag, WOZ-waarde omhoog

 1. Crisismoe.nl

  In deze tijd van crisis is het schandalig dat gemeenten hun tekorten op de burgers afwentelen. Ik zou eerst eens willen zien dat alle leuke dingetjes voor de wethouders en burgemeester zoals ego strelende projecten worden stopgezet of niet worden uitgevoerd.

  Daarna mag de bezem door de organisatie en zal alles nog efficienter moeten. (dat moet in het bedrijfsleven ook)

  Pas als dat allemaal te weinig geld opleverd kunnen wij een sgaan kijken naar lastenverhogingen. Maar ja lasten verhogingen zijn wel veel makkelijker door te voeren…

    /  
 2. Jelle

  @crismoe: helemaal mee eens, men heeft het altijd over bezuinigen, efficiënter werken, minder regels enz.,enz. En wat blijkt, de burger moet steeds meer betalen aan ALLE overheden, en krijgt steeds minder netto loon. Dubbel gepakt dus, het einde is echt in zicht, minder uitgaven, meer onbetaalde rekeningen en vele andere ongewenste situaties.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.