Overdrachtsbelasting weer naar 6 procent?

Per vorig jaar juni is de overdrachtsbelasting verlaagd naar 2 procent. Dit zou een tijdelijke maatregel zijn tot 1 juli 2012. Vereniging Eigen Huis en NVM hebben het kabinet verzocht om op korte termijn duidelijkheid te verschaffen.

Indien de overdrachtsbelasting weer naar 6 procent gaat, zou dit een herstel van de huizenmarkt op korte termijn in de weg staan. Aan de andere kant hoeven er ook geen wonderen verwacht te worden van een blijvende of tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting vanaf 1 juli.

Vorig jaar juni werd verwacht dat de huizenmarkt een impuls zou krijgen door de verlaging van de overdrachtsbelasting, maar helaas bleef dat uit. In juni en juli 2011 zijn er wel meer huizen bezichtigd, maar het beoogde resultaat is niet bereikt.

1 juli lijkt nog ver weg, maar kopers van huizen hebben twee tot drie maanden nodig om een woonhuis overgedragen te krijgen. Het is dus nu al lastig om een huis nog overgedragen te krijgen voor 1 juli.

Lees ook:Overdrachtsbelasting moet op 2 procent blijven
Lees ook:Verlaging overdrachtsbelasting effectief?
Lees ook:Meer huizen verkopen in het derde kwartaal
Lees ook:Nog steeds te weinig huizen verkocht
Lees ook:Stijging huizenverkoop door verlaging overdrachtsbelasting in Q4

3 reacties op “Overdrachtsbelasting weer naar 6 procent?

 1. ralph

  Heb net de moed verzameld om een huis te kopen.
  Is nu weer deze onzekerheid.
  Dan maar even wachten tot bekend is wat hiermee wordt gedaan

    /  
 2. Busker Aankoopmakelaar

  @Ralph, als je in mijn eerdere post de link aanklikt zie je een uitleg van de termijnen. Hier kan je ook lezen dat je nog een paar weken de tijd hebt om een huis te kopen als je gebruik wilt maken van de verlaagde overdrachtsbelasting.
  Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk om goed naar de waarderen kijken van de aan te kopen woning. Vraagprijzen liegen vaak in deze tijd!

  Ik raad je sowieso aan een eigen makelaar mee te nemen. Die kan veel meer informatie over prijzen achterhalen en er onder andere voor zorgen dat je niet teveel betaald. Wij bieden ook advies op uurrecord aan, voor als je niet in de buurt van Amsterdam iets wilt gaan kopen.

  Voor meer info onze website: http://www.buskermakelaardij.nl

  Succes!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.