Nog in 2012 een huis kopen

Een hypotheek afgesloten na 1 januari 2013 moet een hypotheek zijn met een aflossing tijdens de looptijd. U kunt dus nog tot 2013 kiezen voor een andere hypotheekvorm.

Vanaf 2013 moet er een annuïteitenhypotheek worden afgesloten om te kunnen profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Tot 2013 kunt u nog kiezen voor een andere hypotheekvorm. U kunt nu nog profiteren van de ruimere regeling met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek, waar u maximaal nog dertig jaar aan vast zit.

De politiek heeft ervoor gekozen om de huidige huiseigenaren te ontzien wat betreft de beperkingen in de hypotheekrenteaftrek. Toch maakt ook deze groep zich zorgen over de nabije toekomst. In hoeverre zullen de maatregelen de huizenmarkt de komende jaren negatief beïnvloeden?

Diegene die overweegt om een huis te gaan kopen, kan het beste nog dit jaar de mogelijkheden op een rijtje zetten. Een annuiteitenhypotheek is namelijk een duurdere hypotheekvorm in vergelijking met een aantal andere hypotheekvormen. De hypotheek biedt voordelen, maar ook nadelen. Nu kunt u nog kiezen tussen de diverse hypotheekvormen.

Lees ook:Run op koophuizen vóór 2013?
Lees ook:Open Huizen Dag van NVM – 29 september 2012
Lees ook:Beperking hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:De beste redenen om een huis te kopen
Lees ook:Nog in 2012 een hypotheek afsluiten met NHG

Eén reactie op “Nog in 2012 een huis kopen

  1. Henk Meerdink

    We moeten ons ook niet te erg in de put laten praten over de annuiteitenhypotheek; de lasten nemen toe met de (in het begin) lage aflossing. Maar de jaarlijkse groei in lasten wordt qua koopkracht wel gecompenseerd door de inflatie

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.