Aanhoudende daling huizenprijzen zorgt voor steeds grotere restschulden

Zolang de huizenprijzen de dalende trend blijven vasthouden, zullen er steeds meer huiseigenaren in de problemen komen. Indien er verkocht moet worden, zijn grote restschulden in veel gevallen niet te voorkomen.

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen 20% tot 25% gezakt. Deze dalingen zorgen voor steeds grotere restschulden. Huizenverkopers die hun huis moeten verkopen, moeten een zeer scherpe vraagprijs aanhouden en bereid zijn om alsnog verder te zakken.

Huis terugtrekken uit de verkoop
Huiseigenaren die een te hoge vraagprijs moeten hanteren om restschulden te voorkomen, kunnen beter besluiten om hun huis terug te trekken uit de verkoop. Veel huiseigenaren houden hun huis in de verkoop tegen beter weten in. Ze hanteren een vraagprijs die niet meer realistisch is in de hoop om toch de hoofdprijs te ontvangen.

Koophuis van €225.000, mogelijke restschuld €71.250
Huizen gekocht in de periode vanaf 2003 tot heden vormen het grootste probleem. De verkoopwaarde van deze huizen is nu lager dan de hypotheekschuld op het huis. Stel, u hebt in 2007 een huis gekocht voor €225.000. Er rust een totale hypotheek op het huis van €240.000. In de tussentijd is er niet afbetaald op de hypotheek. Hoe hoog is de restschuld uitgaande van een daling van 25%?

€225.000 – 25% = €168.750 – €240.000 = €71.250.

Toch maar wachten op betere tijden!

Lees ook:Actiegroep Stop de Restschuld
Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken
Lees ook:Banken gaan steeds soepeler om met restschulden
Lees ook:Nog steeds 340.000 huizen staan onder water
Lees ook:Restschulden bij gedwongen verkoop voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.