Bodem huizenprijzen is in zicht

De Rabobank voorspelt op basis van hun kwartaalbericht van gisteren een stabiliserende huizenmarkt per 2014.

De daling van het aantal verkochte huizen is op dit moment al vrijwel tot stilstand gekomen. De huizenprijzen zijn nog steeds aan het zakken, maar de dalingen worden wel steeds kleiner. Dezelfde positieve voorspelling hebben de Rabobank en ING ook al eerder afgegeven in 2012.

De huizenprijzen zijn de afgelopen vijf jaren sterk gezakt. Niet iedereen is het er over eens in hoeverre de lucht volledig uit de huizenprijzen is verdwenen, maar met een daling van 25% lijkt het moment aangebroken dat het weer aantrekkelijk is om een huis te kopen. Het probleem is echter dat de werkloosheidscijfers in 2013 en 2014 nog sterk zullen stijgen. Slechte economische ontwikkelingen kunnen de voorspellingen van de Rabobank nog tegenwerken. Geen baan is namelijk geen koophuis.

De voorspelling van de Rabobank zal de huizenmarkt al goed doen. Positieve berichten zal het vertrouwen in de huizenmarkt ook weer terug kunnen brengen.

Lees ook:Rabobank negatief over huizenmarkt
Lees ook:Eerste tekenen van aantrekkende huizenprijzen
Lees ook:Huizenprijzen omlaag in 2013
Lees ook:In 2015 stijgen de huizenprijzen met 1,5%, in 2016 met 2,5%
Lees ook:Huizenprijzen 7% onderuit in 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.