Restschuld meefinancieren in nieuwe hypotheek

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft de website Restschuldinfo.nl gelanceerd. Op deze website kunt u aan de hand uw eigen situatie de mogelijkheid om restschulden mee te financieren in een nieuwe hypotheek bepalen.

Aan de hand van de hoogte van uw hypotheek en de verkoopopbrengst bij verkoop van uw huis wordt de restschuld berekend. Om een restschuld te berekenen heeft niemand een website nodig om de hoogte vast te stellen, maar u kunt het laten berekenen op de website. Aanvullend worden de mogelijkheden toegelicht. Bij het meefinancieren van de restschuld wordt er eigenlijk een extra lening verstrekt op de nieuw aan te kopen woning. Dit deel van de hypotheek moet versneld worden afbetaald en is aftrekbaar van het inkomen gedurende een periode van tien jaren.

Op zich is dit een effectieve manier om een restschuld weg te werken. Er wordt een hypotheek verstrekt plus een lening om de restschuld te financieren tegen lage lasten. Deze totale financiering mag in tegenstelling tot de huidige hypotheekregels boven de 104% van de waarde van het huis liggen.

Het probleem is dat het inkomen voldoende hoog moet zijn om de totale lasten te kunnen dragen. Hierbij speelt ook nog mee dat de aanvullende lening extra zwaar meetelt bij het bepalen van de maximale hypotheek. Dit bedrag moet immers binnen tien jaar weer worden terugbetaald.

Lees ook:Willen banken restschulden meefinancieren?
Lees ook:Tweede hypotheek of consumptief krediet?
Lees ook:Overstappen van lening
Lees ook:Hypotheek, wel of niet extra aflossen?
Lees ook:Hypotheeklasten weer op het niveau van 1999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.