Vergelijken van energieprijzen loont

Door de economische teruggang zijn consumenten beter gaan letten op hun uitgaven. Een zeer eenvoudige en effectieve manier om te besparen is door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Door bepaalde verzekeringen kritisch tegen het licht te houden kunt u op jaarbasis tientallen euro’s besparen. Een grotere besparing is te realiseren op de energiekosten. Overstappen naar een andere energieleverancier is eenvoudiger en levert u gemiddeld ook nog een grotere besparing op. Alle energiediensten leveren u dezelfde dienst, namelijk energie, maar ze hanteren zeer uiteenlopende prijzen voor deze dienst.

Hoe moet ik overstappen naar een andere energieleverancier?
U kunt zelf op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder door op de websites van de energiebedrijven berekeningen te maken. Een andere optie is om de vergelijking te maken via een energievergelijker. Het grote voordeel van een energievergelijker is dat aan de hand van uw persoonlijke situatie berekend gaat worden welk energiebedrijf het beste bij uw verbruik past.

Samen inkopen geeft u een grote besparing
Als individu kunt u geen besparing bedingen op uw vaste lasten. Door consumenten te verenigen is het wel mogelijk om een discount af te dwingen. Op deze manier zorgt UnitedConsumers onder andere voor energiekosten voor de laagst mogelijke maandlast. Door voor 500.000 consumenten collectief afspraken te maken, kunnen er scherpere tarieven worden ingekocht. Dit bespaart het energiebedrijf geld dat door kan worden gegeven aan de eindgebruiker.

Gaat de oude energieleverancier een boete in rekening brengen?
Bij het opzeggen van het energiecontract mag er een boete in rekening worden gebracht. Dit is alleen het geval als u een contract hebt voor een bepaalde tijd. Indien u een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt, kunt u de overeenkomst gratis opzeggen. Ook bij een overeenkomst voor bepaalde tijd overtreft de besparing de boete in veel gevallen met gemak.

Wie zorgt voor de opzegging van het oude contract?
De nieuwe energieleverancier zal de opzegging bij de oude leverancier verzorgen. Op deze manier kan voorkomen worden dat u gedurende de overstapperiode dubbele energielasten hebt. De nieuwe leverancier laat de overeenkomst ingaan op de einddatum van de oude leverancier.

Gezinnen die nog nooit zijn overgestapt naar een ander energiebedrijf kunnen de grootste besparing realiseren. Energie vergelijken kost u een paar minuten tijd en kan u honderden euro’s besparen.

Lees ook:Nog steeds bij dezelfde energieleverancier? Stap over en bespaar geld
Lees ook:Als koper van een huis afzien van de koop
Lees ook:Vergroot de verkoopkansen van je huis! – Schrijf jouw verhaal op
Lees ook:Verlaging overdrachtsbelasting effectief?
Lees ook:Tips bij bezichtiging van een huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.