Huis verkopen zonder makelaar steeds populairder

Er worden steeds meer huizen verkocht zonder de traditionele makelaar. Huizenverkopers kiezen er steeds vaker voor om het zelf te doen via een internetmakelaar. Eén op de twintig huizen wordt niet meer via de traditionele makelaar verkocht.

Dit blijkt uit een publicatie van de website Zelfverkopen.nl. Verkopers kiezen ervoor om het zelf te doen uit kostenoverweging. Zelf verkopen kan namelijk tot duizenden euro’s besparen. Daarnaast worden consumenten ook steeds mondiger en hebben ze de overtuiging dat zij het huis zelf beter kunnen verkopen. Toch wordt nog steeds 95% van de huizen verkocht via de lokale makelaar.

Als verkoper weet je meer over het huis te vertellen
Voor potentiële kopers heeft het bezichtigen van een huis met de verkopers ook voordelen. De verkoper weet meer vragen over het huis te beantwoorden. Een makelaar heeft juist weer als voordeel dat hij of zij meer weet over bijvoorbeeld bouwkundige aspecten. Indien je de woning zelf gaat verkopen krijg je ook te maken met het onderhandelen over de prijs. Een makelaar zal daar net iets gewiekster in zijn.

Een huis volledig zelfstandig verkopen zal je tegenvallen. Besluit je toch om het zelf te doen? Zorg dat je goed op de hoogte bent van de rechten en de plichten. Een fout tijdens het verkooptraject kan je namelijk duur komen te staan.

Lees ook:Huizenprijzen worden hoog gehouden door makelaars
Lees ook:Zelf je hypotheek afsluiten
Lees ook:Wat doet een makelaar voor zijn geld?
Lees ook:De 4 voordelen van een online makelaar
Lees ook:Bestaande huizen “vrij op naam” verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.