In 2015 stijgen de huizenprijzen met 1,5%, in 2016 met 2,5%

Volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) gaan onze huizenprijzen dit jaar met 1,5% omhoog. Het lijkt een begin van een positieve periode, want in 2016 stijgen de prijzen met 2,5%. Mooie concrete voorspellingen.

Deze voorspellingen blijken uit een kwartaalrapport van de kredietbeoordelaar. De stijging wordt veroorzaakt door een terugkeer van het vertrouwen in de Nederlandse huizenmarkt. Wij krijgen weer vertrouwen doordat het beter gaat met de economie en er komen steeds meer positieve berichten over de arbeidsmarkt. Uiteraard geeft de zeer lage hypotheekrente van dit moment het laatste zetje. Het kopen van een huis wint steeds meer terrein ten opzichte van het huren van een huis.

Hoge schulden van huishoudens vormen nog steeds een probleem
De prijsstijgingen worden getemperd door de torenhoge hypotheekschulden. Ook de strengere hypotheekregels die sinds 1 januari van dit jaar gelden drukken de stemming nog iets.

De huidige opleving van de huizenmarkt is in november 2013 al voorspeld door S&P. De kans is klein dat de voorspellingen precies uitkomen, maar ik zou er niet vreemd van opkijken dat ze dicht in de buurt zitten.

Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt stijgt
Lees ook:Bodem huizenprijzen is in zicht
Lees ook:Huizenprijzen blijven zakken tot en met 2014
Lees ook:Deens hypotheekmodel
Lees ook:Er worden weer meer koophuizen bezichtigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.