Kopen van een huis in plaats van huren

De meeste Nederlanders wonen in een koophuis. Dat is niet voor niets. Het kopen van een huis heeft grootste voordeel dat je op termijn hypotheekvrij bent, terwijl de huurprijs van een huurwoning jaarlijks blijft stijgen. Eigenlijk ben je een dief van je eigen portemonnee als je blijft huren.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een huis te kopen. Geldverstrekkers moeten namelijk wel bereid zijn om het benodigde bedrag uit te lenen. Er zijn ook huurders die niet aan één woonplaats gebonden zijn. Door hun werk moeten ze morgen mogelijk weer verhuizen naar een ander deel van Nederland. De huurders die wel een hypotheek kunnen krijgen moeten niet wachten tot de hypotheekrente weer gaat stijgen. De tarieven zijn namelijk op dit moment zeer laag

Hypotheek afsluiten tegen een bodemrente
Wist jij dat je al een hypotheek kunt krijgen tegen een hypotheekrente van 2,09% voor tien jaar vast? Uitgaande van een hypotheek van €200.000 betaal je in het eerste maand aan rente: €348,33. Hiervan krijg je ook nog weer een deel terug van de Belastingdienst. Daarnaast betaal je aflossing, maar dat moet je zien als een investering. In kleine stapjes bouw je overwaarde in het huis op. Er bestaat een kans dat de huizenprijzen sterk gaan zakken, maar uitgaande van de laatste jaren stijgen ze juist.

Huurders doen er verstandig aan om in ieder geval in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur om de mogelijkheden te verkennen.

Lees ook:Corporaties moeten huizen verkopen aan huurders
Lees ook:Huis kopen is gewoon verstandiger
Lees ook:Sparen voor een huis
Lees ook:Annuïteitenhypotheek is de nieuwe standaard
Lees ook:Amsterdam is goedkoop in vergelijking met Londen en New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.