Rabobank verwacht een daling van de huizenprijzen in 2011

Volgens analisten van de Rabobank, gaan de huizenprijzen in 2011 in totaal 2 procent dalen. Dit hebben zij gebaseerd op hun kwartaalanalyse.

De grootste hypotheekverstrekker van Nederland houdt de ontwikkelingen op de huizenmarkt scherp in de gaten. Zij gaan hun financieringsbeleid namelijk mede baseren op de ontwikkelingen in de huizenmarkt.

Door de dalende prijzen en de stijgende hypotheekrentes, zal het in 2011 nog lastiger worden voor consumenten om een hypotheek af te sluiten. De analisten verwachten dat het aantal verkochte huizen stabiel zal blijven.

Huizenbezitters zien de waarde van hun huis nog steeds dalen. Gemiddeld genomen zijn het geen sterke dalingen, maar jaarlijks moet er toch een stukje waarde worden ingeleverd. Deze ontwikkelingen is vooral zuur voor de huizenbezitters die het huis kort geleden gekocht hebben. De meeste huizen zijn gefinancierd inclusief de kosten koper. Om het huis toch te kunnen verkopen, moet er genoegen worden genomen met een restschuld.

In bepaalde gevallen zal het huis toch verkocht moeten worden. Dit gebeurt op het moment vaak door echtscheidingen of doordat huizenverkopers alvast een ander huis hebben gekocht, ondanks het feit dat de oude woning nog niet is verkocht.

Lees ook:Nederlandse huizenprijzen dalen sterker
Lees ook:Huis verkopen uit voorzorg
Lees ook:Vooral jonge huizenbezitters getroffen door daling huizenprijzen
Lees ook:Waardoor zakken de huizenprijzen?
Lees ook:Restschulden bij verkoop huis compenseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.