Huizenverkoop gestegen

Het aantal huizen dat in februari is verkocht is gestegen ten opzicht van dezelfde maand in 2010. Dit lijkt een teken van herstel.

Op dit moment staan er meer dan 225.000 huizen in de verkoop via Funda.nl. Zoveel huizen hebben er nog nooit in de verkoop gestaan via de huizensite. Het aantal verkochte woningen is in februari is gestegen, maar het nieuwe aanbod overtreft nog steeds de verkopen.

In februari zijn er 7,5 procent meer huizen verkocht te opzichte van dezelfde maand in 2010. Ten opzichte van de maand januari is er sprake van een stijging van 14,2 procent. Het gaat in totaal om ruim 9.500 huizen.

Vooral de vrijstaande huizen en de twee-onder-een-kaphuizen liepen goed. Alleen in de provincies Zeeland en Flevoland zijn er minder huizen verkocht. In de provincie Groningen heeft de grootste stijging plaatsgevonden met maar liefst 26,7 procent.

Lees ook:Huizenverkoop zit in een diep dal
Lees ook:Huizenprijzen zijn iets gestegen
Lees ook:Woningverkoop met negen procent omlaag
Lees ook:Veel huizen verkocht in maart
Lees ook:Huizenverkoop gestegen in september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.