Nederlandse huizenprijzen zijn kunstmatig hoog

Volgens een artikel op Z24.nl worden de huizenprijzen in ons land kunstmatig hoog gehouden. In andere Europese landen zijn de prijzen met percentages rond de 20 procent gezakt, en in Nederland slechts 7,6 procent.

De NHG is verruimd, er zijn subsidieregelingen en de gemeentes treffen ook maatregelen om te voorkomen dat de prijzen nog verder zakken. Zonder deze maatregelen zouden de prijzen inderdaad nog verder gezakt zijn.

De huizenprijzen zijn inderdaad kunstmatig hoog gehouden, maar mede hierdoor zijn de economische zorgen in Nederland ook kleiner dan bij de ons omringende landen. De gevolgen van een flinke daling kunnen namelijk groot zijn.

Gezinnen die hun huis moeten verkopen blijven met schulden zitten. Hierdoor krijgen de banken het verstrekte hypotheekbedrag niet volledig terugbetaald. De banken moeten het misgelopen bedrag weer terugverdienen, dus komt de rekening te liggen bij de zakelijke en particuliere klanten. Hierdoor worden hypotheken duurder en zullen er nog minder huizen verkocht worden.

Bodem bereikt?
Er bestaat een mogelijkheid dat het kunstmatig hoog houden van de prijzen maar tijdelijk werkt. Er komen steeds meer huizen in de verkoop en huizen moeten steeds langer te koop staan voordat ze verkocht worden.

Lees ook:Huizenprijzen worden hoog gehouden door makelaars
Lees ook:Huizenprijzen te hoog door overheidssteun
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen hard gezakt
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen dalen slechts beperkt
Lees ook:Hypotheekrente wordt hoog gehouden

3 reacties op “Nederlandse huizenprijzen zijn kunstmatig hoog

 1. Jan de Bouwer

  Bos speelt een vies spelletje.

  De HRA moet blijven en aflossen is alleen goed voor de staatskas.
  En rente betalen? Direct afschaffen!

  Dit is de waarheid die menigeen niet ziet.
  Met het plaatsen van je handtekening onder het leningscontract ofwel hypotheek, verplicht u zichzelf tot het creëren van het bedrag waar u voor getekend heeft.
  Dit bedrag bestaat in werkelijkheid niet! hier is zelfs geen onderpand voor! De bank die u “leent”heeft dit geld niet, doet er verder niets voor, maar laat u alleen maar geld maken.
  Pas wanneer u daadwerkelijk aflossing betaald, is dit fictieve geld omgezet in daadwerkelijk geld. En is de bank rijk terwijl u zich arm hebt gewerkt.
  Vandaar ook de stelling dat rente betalen overbodig is.
  Het gehele financiële systeem van lenen is pure oplichting.
  Er is pas sprake van lenen als er daadwerkelijk geld wordt uitgeleend.
  Bijvoorbeeld uw ouders die u geld uitlenen, dan is rente verantwoord.

  Het is belangrijk om dit te verspreiden en eens aan de kaak te stellen.
  Wat hier in het klein beschreven is gebeurt in Europa met Greikenland en Italië door de banken in het groot. Dit geld moet opgehoest worden door de werkzame burgers die hier niet om gevraagd of getekend hebben.
  M.a.w. wij de werkende burgers / ondernemers bloeden jarenlang om de fouten van de banken en hun graaimanagement.

    /  
 2. Adri

  Klopt, maar “het kunstmatig hoog houden” stopt vanzelf !

    /  
 3. Gerard

  “kunstmatig hoog” , helemaal correkt, dat is te vergelijken met een pyramidespel, en die vallen altijd als eenkaartenhuis om

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.