Wat doet een makelaar voor zijn geld?

Het inschakelen van een makelaar kost u veel geld, maar vergroot uw kansen om uw huis te verkopen.

Een makelaar kost u een bepaald percentage van de verkoopsom. Met een aankoopmakelaar moet u afspraken maken over het bedrag die de makelaar in rekening mag gaan brengen. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken en deze ook op papier te zetten.

Wat mag u van de makelaar verwachten?
De meerwaarde van de makelaar moet niet ophouden met uw huis op het internet zetten en de foto in de vitrine. U mag van de makelaar een deskundig advies verwachten over het bedrag waar u het huis voor te koop moet zetten, en hij moet u kundig vertegenwoordigen. Op het moment dat er geĆÆnteresseerden zijn voor uw huis, gaat de makelaar zorgen voor een professionele rondleiding.

Zodra de potentiƫle kopers een bod gaan uitbrengen, mag u van de makelaar verwachten dat hij voor u het maximale bedrag eruit gaat slepen. Ook moet hij u voorzien van nuttige adviezen en tips, hij is tenslotte de deskundige.

Een goede makelaar kan de verkoopkansen aanzienlijk vergroten. U kunt kosten besparen door geen makelaar in te schakelen, maar u moet dan vooraf goed uw huiswerk doen. Een huis verkopen is lastiger dan dat het lijkt. Een autoverzekering afsluiten kan iedereen zelf. Het tegengestelde geldt voor het verkopen van een huis.

Lees ook:Welke makelaar moet u inschakelen?
Lees ook:Meer dan zes procent van de koophuizen staan in de verkoop
Lees ook:Huizenmarkt zit duidelijk in de lift
Lees ook:Tips bij bezichtiging van een huis
Lees ook:NHG grens per 1 juli 2013 omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.