Huizen kopen op de veiling en doorverkopen

Volgens het NMa worden executieveilingen gemanipuleerd door handelaren. Enige tijd geleden is dit vermoeden al uitgesproken door de Verening Eigen Huis.

Het is nu lastig voor particuliere kopers om een huis te kopen op een executieveiling. Hier blijken handelaren een slaatje uit te slaan. Zij kunnen huizen kopen voor een bedrag die ver onder de werkelijke waarde van het huis ligt. Vervolgens gaan zij het huis doorverkopen, eventueel nadat de huizen opgeknapt zijn.

Hierdoor worden de huizen die in de executieverkoop terecht komen, voor een te laag bedrag verkocht. De rekening hiervoor komt te liggen bij de verkopers, of bij een hypotheek met NHG, bij de WEW (uitvoerder NHG). Daarnaast gaat dit ook ten koste van de banken, want zij krijgen in veel gevallen het uitgeleende bedrag niet weer terug.

Uiteindelijk komt de rekening toch weer bij de consument te liggen. De banken worden voorzichtiger met het verstrekken van geld, en moeten een hogere prijs gaan rekenen voor de consument. De WEW ziet hat aantal claims op de hypotheekgarantie toenemen, en zal uiteindelijk de premie voor de NHG moeten verhogen.

Zoals in de praktijk vaak blijkt, komt de rekening gewoon weer te liggen bij de consument.

Lees ook:Hypotheek baseren op één inkomen
Lees ook:Huis verhuren om twee huizen te kunnen betalen
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen zijn kunstmatig hoog
Lees ook:Marco van Basten verkoopt huis met een restschuld van €400.000
Lees ook:Volgens VEH gaat het onnodig slecht met de huizenmarkt

Eén reactie op “Huizen kopen op de veiling en doorverkopen

  1. Audri

    Degene die denkt dat hij met deze doorverkopen rijk zal worden heeft het echt mis !!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.