Vakantiehuis kopen met korting

Tot de kredietcrisis kochten veel Nederlandse particulieren een tweede huis op een zonnige locatie. Huizen en appartementen waren jarenlang een goede investering, maar de prijzen zijn nu hard omlaag gegaan.

Volgens de Volkskrant zijn de huizenprijzen op de populaire vakantiebestemming ingestort. Deze huizenprijzen waren aan de hoge kant doordat de huizen en appartementen erg in trek waren. De bezitters van deze huizen zijn nu erg slecht uit.

Huizenprijzen op Kreta
De huizen op Kreta zijn ongeveer 30 procent minder waard geworden. Een poging om het huis te verkopen tegen 30 procent lagere waarde in vergelijking met het jaar 2008, zal echter nog steeds tegenvallen. De kopers weten dat het slecht gaat met de huizenmarkt, waardoor de huizen verkocht worden met een waardedaling van wel 40 procent in drie jaar tijd.

De verkopers moeten wel laag in de markt gaan zitten om het huis toch te kunnen verkopen.

Lees ook:Verlaging overdrachtsbelasting nog steeds geen effect
Lees ook:Koophuizen ruim 8% minder waard
Lees ook:Huizenprijzen verder omlaag
Lees ook:Starters gaan huren
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q3 2011

4 reacties op “Vakantiehuis kopen met korting

 1. Actiekrant

  Hoe zit het dan met de huurprijzen van deze huizen? Zijn deze ook gekelderd? Als dat niet zo is zou je juist nu moeten kopen…

    /  
 2. Recreatiewoning.nl

  Tegenwoordig komen er steeds meer veilingen waarop tweede huizen per veiling worden verkocht. Vooral in Spanje gebeurt het dat op deze manier vakantiehuizen van eigenaar wisselen. Maar ook in Nederland is het in opkomt, onlangs hadden wij nog een banner reclame van een grote makelaar, die op deze wijze circa twintig 2e woningen in de verkoop deed. Onze verwachting is dat deze lijn gaat doortrekken.

    /  
 3. Kortingen Den Bosch

  Tsjaa en dan proberen ze die huizen te verkopen, maar ze krijgen ze niet kwijt waardoor de markt steeds meer keldert.

    /  
 4. korting

  De huurprijzen dalen naar mijn weten wel, maar niet in verhouding met de koopprijzen.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.