Een koophuis voor de helft van de prijs

Ook de Gooise huizenmarkt zit vast. Om de huizenmarkt weer op gang te brengen, heeft Dudok Wonen een actie bedacht. Zij gaan voor een vijftigtal kopers tot de helft van het aankoopbedrag voorschieten.

Op zaterdag 21 mei kunnen geïnteresseerden zich melden op het kantoor van Dudok Wonen in Hilversum. Om aan de actie mee te mogen doen moet u een laag- of middeninkomen (gezinsinkomen tot €43.000) hebben en niet ouder zijn dan 45 jaar. Uit de gegadigden worden er vijftig mensen geloot die aan de actie mee mogen doen. Deze gelukkigen mogen een huis uitzoeken bij één van de Gooise makelaars.

Eenverdieners kunnen op zoek naar een huis tot € 175.000, tweeverdieners kunnen tot € 225.000 een huis uitzoeken in de regio.

Binnen deze actie is het mogelijk dat de helft van het bedrag wordt voorgeschoten. Dit bedrag hoeft pas terugbetaald te worden op het moment dat het huis verkocht gaat worden. Ze proberen op deze manier de gezinnen met modale inkomens aan een eigen huis te helpen. Deze groep komt in bepaalde gevallen niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning, en het inkomen is te laag voor een reguliere koophuis in deze regio.

De actie is geïntroduceerd onder de naam “Start me up”, en het moet wel een groot succes gaan worden. Dit is een voorstel die woningzoekenden in deze regio niet aan zich voorbij kunnen laten gaan. Een notaris gaat de vijftig gelukkigen uitloten.

Lees ook:Veel belangstelling voor het kopen van een huis in het Gooi
Lees ook:Droomvilla winnen
Lees ook:Advies Europa: schaf hypotheekrenteaftrek af
Lees ook:Huizenmarkt – goed eerste kwartaal!
Lees ook:Mogelijke maatregelen overdrachtsbelasting schaadt huizenmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.