Huis verhuren om twee huizen te kunnen betalen

Tot de kredietcrisis was het ondenkbaar dat u toestemming zou krijgen om uw huis te verhuren. Door eigen financieel belang zijn banken in gaan zien dat verhuur financiele problemen kan voorkomen.

Tot 2008 was het heel gewoon om alvast een ander huis te kopen, terwijl de oude woning nog te koop stond. Tegenwoordig zullen er nog weinig verkopers zijn die alvast een ander huis kopen. Het komt echter nog steeds voor en er zijn ook nog verkopers die hun huis al in de verkoop hebben gezet voor de daling van de huizenprijzen. Het huis verhuren kan uitkomst bieden.

U kunt uw huis niet zomaar verhuren in verband met de huurbescherming die huurders krijgen. De bescherming voor de huurder komt voort uit de huurwet. Deze wet is te omzeilen met de leegstandwet. Het is wel noodzakelijk dat u goedkeuring hebt van de bank en van de gemeente om het huis te verhuren.

Voordelen van verhuren
De verkopers kunnen op deze manier de maandlasten dragelijk houden. Met de huuropbrengsten kunnen ze de maandelijkse lasten van het eerste huis gedeeltelijk of geheel opvangen. De banken hebben als voordeel dat er minder snel achterstanden ontstaan. Hiermee kan ook voorkomen worden dat het huis verkocht gaat worden via een gedwongen verkoop.

Een executieveiling levert namelijk veel minder op dan de waarde van het huis op dat moment. De huizen worden opgekocht door handelaren die op deze manier geld willen verdienen.

Lees ook:Ikwildoor.nl van Vereniging Eigen Huis
Lees ook:Huis verhuren, maar aan wie?
Lees ook:Huis verkopen met verlies komt vooral door echtscheiding
Lees ook:Banken adviseren om extra af te lossen
Lees ook:Huis ruilen, in plaats van verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.