Meer huizen verkocht in de eerste helft van juli

Het grootste deel van Nederland heeft inmiddels vakantie. Alleen regio Noord moet deze week nog. Ondanks dat, zijn er in het eerste helft van de maand juli meer huizen verkocht dan in de eerste helft van de maand juni. Waarschijnlijk is dit het resultaat van de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent.

De eerste resultaten over het aantal huizen dat verkocht is moet nog bekend worden gemaakt door de NVM, VBO en andere partijen die meten hoeveel huizen er maandelijks verkocht zijn. Aan de hand van een vergelijking op Funda.nl, heb ik de eerste resultaten kunnen filteren.

Op Funda.nl staan de huizen die in de verkoop staan, maar u kunt ook nagaan hoeveel huizen er verkocht zijn. Ik heb de eerste helft van juli met de eerste helft van juni vergeleken. Doordat grote delen van Nederland al vakantie hadden in de eerste helft van juli, is het eigenlijk moeilijk te vergelijking. Voordat ik de vergelijking had gemaakt, verwachtte ik een daling van het aantal verkochte huizen ten opzichte van juni, maar dat is niet het geval.

In de periode vanaf 1 juni tot en met 15 juni 2011, zijn er 3.557 huizen verkocht in Nederland (van de huizen die op Funda in de verkoop stonden). In de periode van 1 juli tot en met 15 juli zijn er 3.989 huizen verkocht.

Dit is dus een stijging van 432 huizen. Het is weinig maar wel een stijging ondanks de vakantieperiode.

Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Meer NHG hypotheken in eerste helft 2014
Lees ook:Huizenprijzen in de VS stijgen weer
Lees ook:Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt
Lees ook:Ruim 16 procent minder huizen verkocht in augustus 2012

Eén reactie op “Meer huizen verkocht in de eerste helft van juli

  1. Gerrit

    als iemand een huis wil kopen doet ie dat heus wel voor de vakantie want na de vakantie is het geldtoch minder/op heeft niet met periode te maken..

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.