Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt

Volgens het Parool zijn de Amsterdamse huizenprijzen in 2011 al weer sterk aan het stijgen. Dit is nog niet het resultaat van het verlagen van de overdrachtsbelasting.

Uit cijfers van het NVM blijkt dat de prijzen van appartementen dit jaar met 8,7 procent zijn gestegen. Een gemiddelde huis in Amsterdam kost € 244.000, dit blijkt een stijging te zijn van 4,2 procent ten opzichte van 2010. De gemiddelde huizenprijs ligt zelfs boven het niveau van 2007.

Een huis in Amsterdam staat gemiddeld 71 dagen in de verkoop, voordat deze verkocht gaat worden. Hiermee is het aantal dagen dat het gemiddeld kost om een huis te verkopen, gezakt met 18 procent. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, staan de huizen nog steeds 14 procent langer in de verkoop.

Dit is mogelijk een teken dat de huizenprijzen weer op de juiste weg zijn. In de loop van volgende maand zullen de eerste officiële resultaten bekend worden gemaakt, na de verlaging van de overdrachtsbelasting. Een grote stijging van het aantal huizen dat verkocht is dankzij de verlaging van de overdrachtsbelasting , zal waarschijnlijk pas merkbaar zijn in het laatste kwartaal van 2011.

Lees ook:Amsterdamse huizenkoper heeft ruime keuze
Lees ook:Meer huizen verkopen in het derde kwartaal
Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Stijging huizenverkoop door verlaging overdrachtsbelasting in Q4
Lees ook:Nog steeds te weinig huizen verkocht

Eén reactie op “Het gaat goed met de Amsterdamse huizenmarkt

  1. Istrilyin

    “Dit is mogelijk een teken dat de huizenprijzen weer op de juiste weg zijn.”

    Wat is er zo geweldig aan hoge prijzen? Het is juist een zegen voor de mensen als huizen goedkoper worden.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.