Huizenprijzen ook in juli omlaag

Ondank de verlaging van de overdrachtsbelasting per 15 juni 2011, zijn de huizenprijzen in juli toch weer omlaag gegaan. Het betreft een daling van 2,3 procent ten opzichte van juli 2010.

Dit blijkt uit de maandelijkse cijfers van het CBS en het Kadaster. De prijzen zijn gemeten over de verkochte huizen in juli. De daling is hiermee iets groter in vergelijking met de dalingen in voorgaande maanden.

De waarde van alle huizentypes zijn gezakt. De grootste dalers zijn de twee-onder-een-kaphuizen, met een daling van 2,7 procent. Tussenwoningen zijn het minst gezakt, namelijk 2,1 procent. De provincie waar de huizenprijzen het sterkst verlaagd zijn is de provincie Groningen, met een daling van 4,9 procent. Alleen in Zeeland zijn de huizenprijzen iets gestegen, namelijk 0,8 procent.

Positief is dat de waarde van huizen wel iets gestegen zijn ten opzichte van juni 2011, maar dat is slechts een schrale troost.

In juli zijn er 10.500 bestaande woningen verkocht. Dit is een daling van 15 procent ten opzichte van de cijfers van juli 2010.

Lees ook:Huizenprijzen ook in augustus 2011 omlaag
Lees ook:Huizen weer goedkoper
Lees ook:Daling huizenprijzen blijft constant
Lees ook:Huizenprijzen dalen snel
Lees ook:Huizenprijzen verder omlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.