Sneller huis verkopen met Hidk.nl

Vandaag is de website hidk.nl officieel gelanceerd. De afkorting staat voor: huis in de kijker. Op deze website wordt informatie over huizen die in de verkoop staan samengevoegd met de beelden van Youtube.com. De kracht van bewegende beelden van het huis wordt gecombineerd met nuttige informatie over het huis.

De bedoeling van de website is om de nadruk te leggen op de video. Hierop kunnen potentiële kopers namelijk een goede indruk krijgen van het huis. Daarnaast krijgen de verkopers de kans om een stukje vrije tekst toe te voegen. Hierin kunnen ze aangeven wat de sterke punten zijn van hun huis. Op hidk.nl/1788ze1521.htm staat een voorbeeld.

Huidige situatie
Over het algemeen worden huizen gezocht op Funda.nl. Potentiële kopers moeten op basis van deze gegevens beslissen of dit het huis is dat ze willen bezichtigen. Ze gaan pas een afspraak maken voor een bezichtiging als ze ervan overtuigd zijn dat dit het huis is waar ze naar op zoek zijn. Ze zijn dus op zoek naar aanvullende informatie en het liefst beelden, waar ze veel meer informatie uit kunnen halen.

Beelden op Youtube.com
Steeds meer makelaars zien de toegevoegde waarde van een video, en plaatsen deze op Youtube.com. De toelichting bij de video is echter maar beperkt mogelijk en de website staat bol van afleidingen. De video dreigt ondergesneeuwd te raken. Door de video tevens te plaatsen op hidk.nl, verkrijgt de verkoper een eigen pagina met nadere informatie over het huis en een link naar nog meer informatie op Funda.nl, of een willekeurige andere website. Aanvullend voordeel is dat na plaatsing een link wordt verstrekt die ook nog eenvoudig te onthouden is.

Huis toevoegen op hidk.nl
Door het contactformulier in te vullen op de website, kan de makelaar of de huiseigenaar het huis toe laten voegen op de website. Binnen twee dagen wordt het geplaatst. De pagina waar het huis op komt te staan, wordt via de mail bevestigd.

Het webadres is een samentrekking van hidk.nl + het postcode, huisnummer en de eventuele toevoeging. Bijvoorbeeld: hidk.nl/1100AA5. De link mag gebruikt worden door de verkoper en de makelaar om het huis beter onder de aandacht te brengen.

Het plaatsen van huizen is gratis en het kost weinig moeite. Deelname vergroot de kans op het verkopen van het huis. In het geval er geen bewegende beelden beschikbaar zijn, wordt een foto vanaf Funda.nl (of andere huizensite) gebruikt.

Lees ook:Huis verkopen dankzij Youtube
Lees ook:Bungalow met zwembad kopen voor €274.500
Lees ook:Slogan VVD: “Hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis”
Lees ook:Je huis online verkopen
Lees ook:Het duurste huis op Funda

Eén reactie op “Sneller huis verkopen met Hidk.nl

  1. Claus van Mierlo

    Ik zie de toegevoegde waarde van deze nieuwe site niet zo. De video die als voorbeeld in de tekst wordt genoemd, is geplaatst op YouTube en bestaat bovendien voor het grootste gedeelte uit gezoomde en gepande foto’s.

    Als ik het goed begrijp wordt de embedded link op de site geplaatst, zodat er aanvullende info bij gezet kan worden? De meeste makelaarssites én Funda bieden de optie om video’s te embedden danwel te uploaden, zodat deze bij de informatie van de desbetreffende woning komt te staan.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.