Huis verkopen duurt bijna twee jaar

Op basis van de cijfers van woningmarktcijfers.nl, duurt het op dit moment gemiddeld 23 maanden om een huis te verkopen.

Het slechts uit zijn de verkopers in de gemeente Renkum. Daar blijkt het gemiddeld vijf jaar te duren om een huis te verkopen. In de grote steden duurt het ruim één jaar voordat een gemiddeld huis verkocht is.

In de gemeenten waar verkopers het beste uit zijn (IJsselstein en Woerden) duurt het verkopen van een huis ook nog gemiddeld één jaar.

Uiteraard worden de resultaten negatief beïnvloedt door verkopers die een onredelijke vraagprijs hanteren. Het is onredelijk om nu nog steeds uit te gaan van de prijzen zoals deze in 2008 golden. Door een scherpe vraagprijs te hanteren zullen de verkoopkansen ook hoger liggen.

Zie link voor een overzicht per gemeente (kaart van Nederland).

Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken
Lees ook:Een huis leasen in plaats van kopen
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Te hoge vraagprijs blijven vragen
Lees ook:Duurste huizen staan in Wassenaar, goedkoopste in Pekela

Eén reactie op “Huis verkopen duurt bijna twee jaar

  1. Adri

    Uiteraard worden de resultaten negatief beïnvloedt door (mensen die hun huis eigenlijk niet willen verkopen) die een onredelijke vraagprijs hanteren. Door een scherpe vraagprijs te hanteren zullen de verkoopkansen ook hoger liggen en de verkooptijd korter zijn !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.