De wensen van potentiële kopers zijn wet

Bij het verkopen van een huis, moet u zoveel mogelijk bezwaren bij de mogelijke kopers wegnemen. Willen zij het huis kopen, op voorwaarde dat ze volgende maand de sleutel krijgen? Begin dan gelijk met inpakken.

Het kopen en verkopen van een huis is vaak een kwestie van onderhandelen over de prijs en over de randvoorwaarden. Het tijdstip van overdracht is vaak een belangrijk onderwerp van onderhandeling. De kopers en verkopers zijn vaak gebonden aan bepaalde data in verband met andere woningoverdrachten. Kopers die hun eigen huis verkocht hebben per een bepaalde datum, zoeken vaak ook een huis die per dezelfde datum ongeveer beschikbaar is. Het kan zelfs zover gaan dat een aankoop van een huis niet doorgaat omdat de kopers dan tijdelijk in een huurhuis moeten.

Kopers zoeken soms liever verder dan dat ze een overbruggingsperiode tijdelijke behuizing moeten zoeken. Het is zeer onlogisch om het gewenste huis te laten schieten voor een dergelijk klein probleem, maar het blijkt vaak te gebeuren.

Onderhandelen over de prijs
Het onderhandelen over de prijs komt pas aan de orde zodra de potentiële interesse hebben, maar het is de kunst om eerst zover te komen. Het onderhandelen over de prijs is meer een spelletje tussen de kopers en de verkopers. In veel onderhandelingen weten de kopers al dat ze het huis willen hebben, maar ze proberen om het voor een zeer gunstige prijs te krijgen. In het geval de onderhandelingen stroef verlopen doordat de kopers niet meer kunnen bieden, dreigt het gevaar dat de verkoop niet door gaat. In de andere gevallen blijven de kopers vaak wel actief in de onderhandelingen, ze willen het huis namelijk hebben.

Bezwaren wegnemen
De verkopers van het huis willen meestal wel iets met de prijs regelen, terwijl het belangrijker is om de nadruk te leggen op de aanvullende voorwaarden. Indien de verkopers echt willen verkopen is een voorgestelde datum nooit een probleem. Willen ze op korte termijn, zorgt dan voor tijdelijke behuizing voor uzelf. Stellen de kopers een overdracht voor ver in de toekomst, zeg dan dat het geen probleem en zorg voor een oplossing van uw eigen probleem. Om dergelijke bezwaren moet u niet de verkoop van het huis mislopen.

Problemen en oplossingen
Kleine bezwaren die u of de makelaar oppikt, zou u iets mee moeten doen. Zijn mensen enthousiast ondanks een paar bezwaren, neem die bezwaren dan weg. Stel mensen bezichtigen uw huis en zijn er enthousiast over. Alleen de afwerking van de logeerkamer vinden ze zeer matig. Een paar dagen later komen ze terug voor een tweede bezichtiging. Het is dus duidelijk dat ze nog steeds interesse hebben ondanks de bezwaren.

U kunt deze mensen binden aan uw huis door bij de tweede bezichtiging het bezwaar van de logeerkamer weg te nemen. Dit kost u wat uren de tijd en een paar honderd euro voor wat verf, plinten en vloerbedekking maar de kamer ziet er een stuk beter uit.

Lees ook:Uw huis verkopen tegen een bodemprijs
Lees ook:Aantal huizen in de verkoop
Lees ook:Of de vraagprijs is te hoog?
Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Waardoor zakken de huizenprijzen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.