Goed onderhouden huizen worden sneller verkocht tegen een betere prijs

Een goed onderhouden huis ligt beter in de markt. Mensen kopen het liefst een huis waar geen achterstallig onderhoud aan zit.

Huizenverkopers onderschatten de toegevoegde waarde van een goed afgewerkt huis. Op het moment dat u besloten hebt om het huis te verkopen, hoeft u geen verbouwingen meer te verrichten, maar u moet zorgen voor een goede afwerking. Het kan gaan om zeer eenvoudige gebreken waar een potentiële koper op kan afknappen. Hierbij kunt u denken aan een lamp die het niet doet, een scheurtje in één van de ramen, of een deurkruk die los zit. Daarnaast kunt u met een kleine investering het huis aantrekkelijker maken voor de kijkers.

Voorbereiding op de verkoop
Voordat u de makelaar uitnodigt voor een inschatting van de vraagprijs, moet u zelf eerst aan de slag. U moet door uw eigen huis heen lopen, alsof u een vreemde bent die het huis wil gaan kopen. Wat zou u dan willen veranderen? Een aanbouw of een nieuwe keuken plaatsen is te kostbaar en gaat u niet terugverdienen bij verkoop. De muren een neutrale kleur geven en de puntjes van afwerking die altijd zijn blijven liggen kunt u nu wel oppakken. De makelaar moet uw huis gaan bekijken op het moment dat u tevreden bent met de staat van het huis. Op deze manier kan hij de vraagprijs goed inschatten.

Inrichting veranderen
U kunt goedkope nieuwe accessoires kopen om uw huis een betere sfeer uit te laten stralen. Stylisten adviseren vaak om de woonkamer niet te vol te zetten en veel persoonlijke details weg te laten. Speelgoed in de kamer zou u moeten verwijderen op het moment dat er kijkers komen. Een box in de kamer is een zeer groot object die u voor de bezichtiging beter even uit de woonkamer kunt halen.

Huis netjes opruimen
Op het moment dat er kijkers komen maken veel verkopers de tuin netjes. Dit is inderdaad belangrijk voor de eerste indruk, maar nog belangrijker is het netjes hebben van het huis. U moet geen kleding op een bult hebben liggen of de gehele vensterbank in de badkamer volzetten met potjes en zalfjes. Zorg dat overbodige spullen uit zicht zijn en dat het huis er netjes en opgeruimd uit ziet. Een absolute afknapper kunnen ook nare geurtjes zijn. Het is niet altijd mogelijk om die geurtjes weg te nemen, maar u kunt ze wel proberen te verbloemen.

Lees ook:Verkoopstylist verhoogt kans op verkopen huis
Lees ook:De beste tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Belangrijke tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Ja, het kan! Een vrijstaand jaren dertig huis voor 89.500 euro
Lees ook:Doet u mee aan Open Huizen Dag? Tips!

4 reacties op “Goed onderhouden huizen worden sneller verkocht tegen een betere prijs

 1. Jelle

  Dat is toch volstrekt normaal , en voor iedereen duidelijk !

    /  
 2. Henk

  Helemaal eens: gisteren ons huis verkocht na 6 weken te koop. Wel goed onderhouden en in prima staat op een leuke locatie, en wel 20% goedkoper dan goede tijd in 2008. Maakt het uit, want het huis wat we hebben gekocht is ook 20% goedkoper.
  En dit is goed voor de Kosten Koper want dat is ook minder.

    /  
 3. Jelle

  Geweldig @ Henk: Eindelijk eens positieve geluiden, jij snapt in ieder geval hoe het werkt !
  Oftewel in origineel “Cruijffiaans”: “Zo heb elk nadeel toch ook z’n voordeel 1″

    /  
 4. RV Aannemersbedrijf

  Ten alle tijde lijkt me deze informatie vanzelfsprekend. Dit wordt alleen maar bekrachtigd in tijden waarin het lastig is om een huis te verkopen.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.