Goed verzorgde advertentietekst vergroot verkoopkansen

In huizenadvertenties treft u vaak standaardteksten aan. Een goede advertentietekst kan voor meer bezichtigingen zorgen.

Tegenwoordig gaan potentiële kopers zich oriënteren op het internet. Op het internet moet uw huis dus opvallen ten opzichte van de concurrentie. U hebt slechts één mogelijkheid om een goede indruk te maken, want ze gaan de advertentie op het internet één keer bekijken en het huis vervolgens afschrijven of ze zijn geïnteresseerd. In het geval ze geïnteresseerd zijn zullen ze een afspraak maken voor een bezichtiging.

Neem de tijd om de teksten op te stellen
In de meeste gevallen wordt de tekst opgesteld door de makelaar. De meeste makelaars gaan er niet lang over nadenken en geven een opsomming van de feiten over het huis. De advertenties van de makelaars lijken allemaal op elkaar. Ze veranderen uitsluiten de feiten over het huis. U kunt beter zelf de tekst samenstellen of laten samenstellen.

Maak een wervend stukje tekst in plaats van een opsomming
U kunt de standaardteksten van de huizenadvertenties wel: “volledig gemoderniseerd woonhuis, met drie slaapkamers”, of “op zonnige locatie gelegen”. Er is niets mis met deze teksten, maar afwijken van het standaard stukje tekst van makelaars kan lonend zijn.

Verzamel de sterkste punten van het huis
In de tekst moeten in ieder geval de voordelen genoemd worden van het huis. Niet alles hoeft erin te staan, daar is namelijk nog wel ruimte voor. Zodra de interesse gewekt is, zullen ze zich ook gaan verdiepen in de kenmerken van het huis. Bij kenmerken staan de feiten genoemd. De omschrijving moet vooraf wervend zijn en niet een opsomming van kenmerken.

De tekst moet het juiste gevoel creëren
De eigenaar weet het beste welk gevoel de potentiële kopers moeten krijgen om het huis aan te kopen. Ze hebben het huis ten slotte zelf gekocht. Het is zeer lastig om de sfeer van het huis te omschrijven, maar een goede tekst is goud waard. Eventueel kunt u een tekstschrijver inschakelen om de tekst voor u samen te stellen. De kosten vallen over het algemeen nog wel mee, doordat het om relatief korte teksten gaat.

Schakel een professionele fotograaf in
Goede foto’s zijn nog belangrijker dan een wervende tekst. De foto’s moeten perfect zijn. Met alleen een wervende tekst zult u geen bezichtigingen afdwingen, met alleen goede foto’s mogelijk wel. De foto’s die genomen zijn door een amateur, zijn niet te vergelijken met foto’s van een fotograaf. Het gaat hierbij niet alleen om de beeldkwaliteit maar ook om de kennis hoe een foto het beste gemaakt kan worden.

Lees ook:Vergroot de verkoopkansen van je huis! – Schrijf jouw verhaal op
Lees ook:De beste tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Belangrijke tips om uw huis te verkopen
Lees ook:Je huis online verkopen
Lees ook:Wat doet een makelaar voor zijn geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.