De juiste vraagprijs verkoopt een huis

Bij het bepalen van de vraagprijs moet u niet te laag gaan zitten, maar ook zeker niet te hoog. Een te hoge vraagprijs schrikt geïnteresseerden bij voorbaat al af.

De verkopers hebben slechts één doel, ze willen het huis zo snel mogelijk verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs. Het begint allemaal met het bepalen van de vraagprijs. Dit lijkt eenvoudig te bepalen, maar een onjuist bedrag aanhouden kan u duur komen te staan.

Welke vraagprijs moet u hanteren voor uw huis?
Als leek is het lastig om een vraagprijs te plakken op uw huis. Een makelaar heeft hier een betere kijk op, en kan in overleg met u een vraagprijs vaststellen. Voor u als verkoper is het zaak om de juiste prijs voor het huis te vragen. U moet niet verschillende makelaars uitnodigen en de makelaar met de hoogste vraagprijs uitkiezen. U kunt echter vooraf niet weten wat de juiste vraagprijs is voor het huis.

Kopersmarkt of een verkopersmarkt
De juiste vraagprijs is ook afhankelijk van de conditie van de huizenmarkt op dat moment. In het geval het een verkopersmarkt is, is het hanteren van een iets te hoge vraagprijs juist verstandig. Op het moment dat het slechter gaat met de huizenmarkt (kopersmarkt) is het verstandiger om een scherpe vraagprijs vast te stellen.

Een hoge vraagprijs hanteren
Een hoge vraagprijs hanteren heeft als voordeel dat u nog sterk kunt zakken tijdens de onderhandelingen. Het gevaar is dat de vraagprijs afschrikt, en dat u überhaupt geen bezichtigingen krijgt.

Een lage vraagprijs hanteren
Door de vraagprijs zeer scherp neer te zetten, zult u waarschijnlijk meer kopers aantrekken. Zodra de onderhandelingen beginnen, bestaat het gevaar dat u niet voldoende kunt zakken met de prijs om de kopers het gevoel te geven dat ze het onderste uit de kan hebben gehaald. Het grote voordeel is dat u de mensen wel binnen hebt gekregen. Als het gevoel goed is zullen ze dieper in de buidel willen tasten dan vooraf ingeschat.

Lees ook:Hoge vraagprijs of lage vraagprijs hanteren?
Lees ook:Uw huis verkopen tegen een bodemprijs
Lees ook:Een aankoopmakelaar inschakelen
Lees ook:Wat doet een makelaar voor zijn geld?
Lees ook:Laag bod op huis accepteren kan verstandig zijn

Eén reactie op “De juiste vraagprijs verkoopt een huis

  1. Jelle

    Ja, dat klopt precies !
    Maar…….. wat is die juiste prijs !!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.