Huizenverkoop zit in een diep dal

Het Kadaster heeft vandaag cijfers bekend gemaakt over de huizenverkoop in februari. Een daling van het aantal verkochte huizen ten opzichte van februari 2011 werd verwacht, maar geen daling van 18,3 procent.

Afgelopen maand zijn er slechts 7.805 huizen verkocht. Dit is een stijging ten opzichte van de maand januari 2012, maar om een goede vergelijking te maken moet er vergeleken worden met de verkopen van dezelfde maand één jaar eerder.

De sterkste daling deed zich voor bij de appartementen, namelijk 22,4%. Het aantal verkochte vrijstaande huizen daalde het minst, namelijk 2,2%. De grootste teruggang in de verkopen vinden wij terug in de provincie Groningen. Het aantal huizen dat via een executieveiling verkocht zijn, is gestegen naar 167 (was in februari 2011: 156).

Lees ook:Minder huizen verkocht in januari
Lees ook:Minder huizen verkocht in maart 2012
Lees ook:Woningverkoop met negen procent omlaag
Lees ook:Huizenverkoop gestegen
Lees ook:Februari 2012 – Huizenprijzen 3,4 procent lager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.