Uw huis verkopen tegen een bodemprijs

De huizenmarkt stagneert, maar het blijft mogelijk om uw huis te verkopen. Om dit te realiseren moet u uw huis in de verkoop zetten met een lage vraagprijs.

Voor huiseigenaren is het lastig om hun huis in de verkoop te zetten voor een lager bedrag dan dat het huis een paar jaar geleden nog waard was. Verkopers moeten zich niet meer baseren op het bedrag waarvoor een paar jaar geleden een huis in de straat verkocht is. Veel huizen die nu in de verkoop staan, zullen ook de komende jaren niet verkocht worden door een te hoge vraagprijs.


Het gevaar van een zeer scherpe vraagprijs

U moet zich wel realiseren dat potentiële kopers nog steeds proberen om het huis voor een nog lager bedrag te kopen. U moet er niet van opkijken dat geïnteresseerden een bod uit gaan brengen die tienduizenden euro’s onder de zeer scherpe vraagprijs ligt. U moet de vraagprijs niet te laag inzetten, zodat u de bieders iets tegemoet kunt komen.

Is het verstandig om uw huis tegen een bodemprijs in de verkoop te zetten?
Nee, u moet altijd nog de mogelijkheid hebben om iets te kunnen zakken in de prijs. Eventuele kopers gaan uit van onderhandelingsruimte, en dat willen ze ook. Een huis moeten kopen tegen de vraagprijs geeft een onbevredigend gevoel en geeft de kopers het gevoel dat ze het huis moeten kopen tegen een te hoog bedrag.

Indien u toch een bodemprijs aanhoudt, communiceer dit dan duidelijk in uw advertentietekst, zodat mensen vooraf op de hoogte zijn van het feit dat er niet meer te onderhandelen is over de prijs.

Lees ook:De juiste vraagprijs verkoopt een huis
Lees ook:Of de vraagprijs is te hoog?
Lees ook:Huizenmarkt vast door onredelijke prijzen
Lees ook:Laag bod op huis accepteren kan verstandig zijn
Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.