De bijleenregeling is een beperking van de hypotheekrenteaftrek

Vaak wordt gesproken over de handhaving van de hypotheekrenteaftrek, maar er zijn al meerdere beperkingen doorgevoerd. De hypotheekrente is vanaf 2001 namelijk voor maximaal 30 jaar aftrekbaar, voorheen was het onbeperkt aftrekbaar. Drie jaren later werd de bijleenregeling geïntroduceerd.

Vooral de bijleenregeling is een aanzienlijke versobering geweest van de hypotheekrenteaftrek. Deze regeling verplicht verkopers van een huis om de gerealiseerde overwaarde bij verkoop opnieuw te investeren in een nieuw aan te kopen huis. Doet u dat niet? Dan is de hypotheekrente van de nieuwe woning niet volledig aftrekbaar.

Lees mijn volledige artikel hierover met nadere toelichting op eyeOpen.nl.

Lees ook:Belasting betalen over de overwaarde?
Lees ook:Moet ik belasting betalen over de overwaarde na verkoop?
Lees ook:Extra aflossen op hypotheek alleen verstandig bij voldoende vrij spaargeld
Lees ook:Lenteakkoord uitgelekt?
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek is voor de grootverdieners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.