Wat is een fiscale aflossingsbonus?

Op 12 september gaan wij weer een stem uitbrengen op één van de politieke partijen. Als huisbezitters is het nu belangrijk om ook te letten op de plannen van de politieke partijen met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek.

In de verkiezingsprogramma’s is de hypotheekrenteaftrek een belangrijk onderwerp geworden. Alle partijen hebben van elkaar afwijkende plannen, maar bijna allemaal willen ze de hypotheekrenteaftrek beperken. Behalve de PVV, deze partij kiest er voor om maatregelen naar de toekomst door te schuiven om de huizenmarkt niet nog verder te beschadigen. Het CDA hebben ook nog een zogenaamde fiscale aflossingsbonus in hun programma opgenomen.

Helaas treden ze verder niet in details omdat dit na de verkiezingen waarschijnlijk pas verder uitgewerkt gaat worden, maar het lijkt op het aftrekbaar maken of gedeeltelijk aftrekbaar maken van de aflossing.

In eerder blogs heb ik al gepleit voor het fiscaal aftrekbaar maken van de aflossing. Op deze manier wordt het aflossen van hypotheekschulden gestimuleerd in plaats van het in stand houden van de hypotheekschulden.

Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:VBO geeft stemadvies gericht op de huizenmarkt
Lees ook:Hypotheekschuld bedraagt 645 miljard euro
Lees ook:Huizenprijzen omlaag in 2013
Lees ook:Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek

Eén reactie op “Wat is een fiscale aflossingsbonus?

  1. Sally

    Huizenmarkt is al meer dan beschadigd. Ongeacht voorstellen blijft dit een precair onderwerp in o.a. politiek Nederland.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.