Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?

Voor huiseigenaren is het belangrijk om nu ook de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek meer te nemen in de beslissing voor welke partij er een stem uitgebracht gaat worden.

Behalve de PVV hebben alle politieke partijen een beperking van de hypotheekrenteaftrek in hun verkiezingsprogramma staan.

GroenLinks wil geleidelijk de hypotheekrenteaftrek afschaffen door steeds voor een lager hypotheekbedrag de aftrekmogelijkheid in stand te houden. Na 25 jaar moet de hypotheekrenteaftrek volledig verdwenen zijn.

Andere partijen willen de plannen die in het Lenteakkoord zijn afgesproken uit gaan voeren. Dat houdt in dat nieuwe hypotheken vanaf 2013 een verplichte afbetaling moet bevatten gedurende de looptijd.

Meerdere politieke partijen pleiten ervoor om de hypotheekrente maximaal af te kunnen trekken tegen een tarief van slechts 30 procent in plaats van het huidige percentage dat kan oplopen tot 52 procent.

Voor meer details, zie mijn artikel op de blog van Makelaarsland.

Lees ook:Kiezers willen beperking hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Huizenprijzen omlaag in 2013
Lees ook:VBO geeft stemadvies gericht op de huizenmarkt
Lees ook:Slogan VVD: “Hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis”
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek – de rekening bij de starter of bij iedereen?

Eén reactie op “Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?

  1. Audri

    Het was ooit een loffelijk streven van de politiek om “Jan Modaal” ook in een koopwoning te kunnen laten wonen. Daartoe is het fiscaal aftrekbaar zijn van de rentekosten destijds in het leven geroepen.
    Maar… veel- en tweeverdieners zagen hier een mooie manier in om de de inkomstenbelasting te verlagen, dit aangespoord door de economische groei, de grote vraag naar koopwoningen deed een vorm van “zeepbel” ontstaan, dus we moeten nu de hypotheekrenteaftrek niet afschaffen, maar maximeren !
    (het recht voor een ieder om in een koopwoning te kunnen wonen dienen we te respecteren)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.