Hypotheek hoger dan de waarde dreigt voor kwart van huizenbezitters

De Volkskrant meldt dat ING-economen voorspellen dat een kwart van de huizenbezitters vanaf eind volgend jaar een hypotheek op hun huis hebben die hoger is dan de waarde van het huis.

Tot deze concusie komen de economen vanuit de gedachte dat de huizenprijzen volgend jaar met 5 procent gaan zakken. Ze verwachten namelijk dat de uitkomst van de verkiezingen een prijsverlaging van woonhuizen tot gevolg gaat hebben van 5 procent.

Na de eerste helft van 2011 zouden 517.000 huizenbezitters een restschuld hebben na het verkopen van hun huis. Eind 2013 zal dit aantal gestegen zijn naar 800.000. Voor maar liefst 200.000 huishoudens dreigt een restschuld van €30.000 of meer.

Met angst richten de huizenbezitters hun ogen nu op 12 september 2012. Het beperken van de hypotheekrenteaftrek kan nog meer schade aanbrengen aan de huizenmarkt. Dat er per 2013 beperkingen worden doorgevoerd lijkt zeker. Op de PVV na, kondigen alle politieke partijen maatregelen aan ter beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Lees ook:Beperking hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Huizenverkoop gestegen in september
Lees ook:Dalende huizenprijzen tot 2030?
Lees ook:Daar gaat onze hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Huizen weer goedkoper

Eén reactie op “Hypotheek hoger dan de waarde dreigt voor kwart van huizenbezitters

 1. Audri

  Het was ooit een loffelijk streven van de politiek om “Jan Modaal” ook in een koopwoning te kunnen laten wonen. Daartoe is het fiscaal aftrekbaar zijn van de rentekosten destijds in het leven geroepen.
  Maar… veel- en tweeverdieners zagen hier een mooie manier in om de de inkomstenbelasting te verlagen, dit aangespoord door de economische groei, de grote vraag naar koopwoningen deed een vorm van “zeepbel” ontstaan, dus we moeten nu de hypotheekrenteaftrek niet afschaffen, maar maximeren !
  (het recht voor een ieder om in een koopwoning te kunnen wonen dienen we te respecteren)
  Waarom reageren ALLE politieke dan nu zo onzinnig over het afschaffen van deze aftrekpost ??

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.