Restschulden vijf jaar aftrekbaar!

Wie na verkoop van de eigen woning blijft zitten met een restschuld, mag de rente voor deze schulden aftrekken van het inkomen. Dat hebben minister Blok (Wonen) en staatssecretaris Weekers (Financiën) vandaag voorgesteld aan de Tweede Kamer.

Het gaat hierbij om restschulden die zijn ontstaan tussen 2013 en 2018. Dit is een sympathiek gebaar richting de huiseigenaren die in een dergelijke situatie terecht gaan komen. De mensen die nu met een restschuld zitten kunnen niet van deze eventuele verruiming profiteren. Voor de tegemoetkoming worden enkele miljoenen euro’s beschikbaar gesteld.

Uit een artikel in de Telegraaf blijkt dat ze met deze verruiming de doorstroming op de huizenmarkt willen bevorderen…….. Met andere woorden, minister Blok en staatssecretaris Weekers verwachten dat een dergelijk maatregel de doorstroming op de huizenmarkt weer op gang gaat helpen.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat huizenbezitters door deze maatregel gaan besluiten om hun huis met een restschuld van tienduizenden euro’s te verkopen.

Laten wij hopen dat er op korte termijn betere initiatieven gaan komen vanuit de politiek.

Lees ook:Kleine huurwoningen tot 900 euro
Lees ook:Hypotheekregels niet versoepeld
Lees ook:3700 huiseigenaren blijven zitten met een restschuld
Lees ook:Huis verkopen tegen lagere overdrachtsbelasting
Lees ook:Hypotheek voor de helft aflossen? Onzekerheid slecht voor huizenmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.