Huizenprijzen 7% onderuit in 2013

Economen van de Rabobank verwachten een daling van 7% van de huizenprijzen in 2013. De omvang van de daling zal sterk verschillen per regio, maar huiseigenaren krijgen een flinke daling van de waarde van hun huis te verwerken. In 2012 zullen naar verwachting de huizenprijzen zakken met 6%.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank. In totaal zullen er naar verwachting 118.000 huizen verkocht worden in 2012. In 2013 zal dit aantal zakken naar 110.000. Dus weer een sterke daling ten opzichte van het jaar 2012, waarin er ten opzichte van eerdere jaren al weinig huizen verkocht werden.

Volgens de Rabobank wordt de daling veroorzaakt door het gebrek aan vertrouwen en de moeilijkheid voor potentiële kopers om een hypotheek te krijgen.

Dit zijn sombere vooruitzichten, maar dat was te verwachten. Er zijn weinig lichtpuntjes voor 2013 waar een stijging van de huizenprijzen op gebaseerd kan worden. In 2012 is het al problematisch om een hypotheek te krijgen en volgend jaar zal het nog lastiger worden. En mede door dit soort resultaten uit onderzoeken is het vertrouwen in de huizenmarkt nog verre van hersteld.

Lees ook:Huizenprijzen in 2012 omlaag
Lees ook:Huizenprijzen omlaag in 2013
Lees ook:Huizenprijzen dalen in 2014 met 0,3%
Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt stijgt
Lees ook:Rabobank negatief over huizenmarkt

Eén reactie op “Huizenprijzen 7% onderuit in 2013

 1. Audri

  De daling die is ingezet is nog steeds niet van dien aard dat het tot herstel zal leiden.
  Specialisten maakten een grafiek, dat (in het gunstigste geval, de huizenprijzen tussen 2008 – 2013 in totaal met 42,5 % zouden dalen.
  In die situatie is er nog steeds sprake van een groeimodel van 3% per jaar ( over afgelopen 15 jaar.)
  Deze gegevens zijn berekend door het CBS en NvM, en worden onderschreven door vele insiders in de huizenmarkt.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.