Huis nog verkopen in december

Makelaars, hypotheekverstrekkers en banken kunnen de vraag nauwelijks aan. Een sterk stijging van de woningverkopen het laatste kwartaal van 2012 zal waarschijnlijk opgevolgd worden door een diepe dip in 2013.

Volgens de Telegraaf is er een ware run ontstaan op koophuizen. Helaas komt dat niet door hersteld vertrouwen in de huizenmarkt, maar door de beperking van de hypotheekrenteaftrek die doorgevoerd gaat worden per 2013. Nog in december een huis kopen heeft als voordeel dat u de meest geschikte hypotheek voor uw situatie kunt afsluiten. Vanaf 2013 moet de hypotheek minimaal een annuïtaire aflossing bevatten.

De huizenverkopen zullen in het eerste kwartaal van 2013 diep wegzakken. Als verkoper moet u hopen dat u deze maand nog een koper gaat vinden, anders gaat het lastig worden de opvolgende jaren. Indien de huizenprijzen daadwerkelijk 7 procent gaan zakken in 2013, zal er vanaf volgend jaar een nog scherpere vraagprijs gehanteerd moeten worden om überhaupt geïnteresseerden in het huis te krijgen.

Lees ook:Standpunten VVD en PvdA over de hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Huis kopen in 2012 – nu nog uw slag slaan
Lees ook:Dieptepunt huizenprijzen in 2012?
Lees ook:Run op koophuizen vóór 2013?
Lees ook:Open Huizen Dag van NVM – 29 september 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.