Ikwildoor.nl van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis (VEH) komt met een initiatief om de huizenmarkt weer op gang te helpen. Het idee is niet nieuw, de manier van aanpak wel.

De starters op de huizenmarkt moeten gemotiveerd worden om toe te slaan. Het probleem is nu dat ze geen vertrouwen hebben en ze kunnen vaak het benodigde geld niet krijgen bij de banken. Het initiatief van VEH gaan deze problemen niet oplossen, maar het gaat voor starters wel aantrekkelijker worden om een huis te kopen. Tenminste als er voldoende belangstelling is voor het initiatief.

In de provincie Utrecht begint de vereniging met een pilot onder de naam “Door”. Verkopers wachten met het kopen van een ander huis tot de eigen woning verkocht is. Doordat er weinig huizen verkocht worden, blijft iedereen wachten. Wat nu als er een ketting wordt gevormd van kopers en verkopers.

De verkopers van een huis kopen alvast een ander huis onder voorbehoud van verkoop van de eigen woning. Vervolgens kopen deze verkopers weer een andere woning. De verkopers van de andere woning gaan ook weer een ander huis kopen onder voorbehoud. Op deze manier wordt de verkoop van de huizen afhankelijk van de verkoop van de onderste huis uit de “ketting”. Het idee is om alle verkopers 1% van de verkoopopbrengst af te laten dragen aan de koper van het onderste huis. Starters kunnen op deze manier voor een aantrekkelijk bedrag een huis kopen.

Op Ikwildoor.nl kunt u meer lezen over dit initiatief!

Lees ook:Standaard een bouwkundig voorbehoud in een koopcontract
Lees ook:Nationale Huizennacht is een flop
Lees ook:Huis verhuren om twee huizen te kunnen betalen
Lees ook:Huis ruilen, in plaats van verkopen
Lees ook:Een huizentrein op gang helpen

4 reacties op “Ikwildoor.nl van Vereniging Eigen Huis

 1. Lillian Shaffer

  De meeste verkopen van woningen maken deel uit van een ketting van kopers en verkopers – meestal rond zeven of acht. Als er slechts één deel van de ketting faalt is de gehele verkoop in gevaar. Stel je verkoop of aankoop van een woning uit mocht er iemand wegvallen. Stel je koop uit indien er risico is en wacht in de hoop dat de verkoper geen andere koper vindt. Als dit toch gebeurt kan je het proces nog eens overdoen. Het kan echter zijn dat je een lening krijgt waardoor de koop toch kan doorgaan, hoewel dit riskant en duur is. Als je jouw huis verkocht hebt maar je hebt nog geen ander huis, kan je eventueel een huis huren totdat je een nieuw huis vindt.

    /  
 2. A Rossewij

  Wij willen ons huis verkopen staat nu al op Funda,
  voororpsedijk 39 3737Bl Groenekan uniek plek onder de
  rook van de stad Utrecht beschermd gebied noordenpark
  div mogelijkheden voor een bedrijf ook en uit breiding intern
  mogelijk meer slaapkamer s etc. schuur enz,

    /  
 3. Remko

  @Rossewij Als de inflatie een beetje meewerkt heb je hem over 30 jaar verkocht.

    /  
 4. eigen huis verkopen

  En als je dadelijk een huis koopt….. en je oude huis alsnog niet kan verkopen zit je uiteindelijk toch weer met een probleem

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.