Koophuizen nog te duur?

Volgens The Economist zijn onze huizen nog steeds 33% te duur. Met andere woorden de huizenprijzen kunnen nog met één derde zakken.

Door de Europese ontwikkelingen van de huizenprijzen denkt iedereen een onderzoek in te moeten stellen naar de toekomstige ontwikkelingen van de huizenmarkt. In ieder onderzoek gaan ze zich weer baseren op andere gegevens en wordt er onderzocht op andere onderdelen. In werkelijkheid kan iedereen iets roepen, maar niemand weet het.

Uit het onderzoek blijkt wel steeds weer dat het goed gesteld is met de Duitse huizenmarkt. Tot de kredietcrisis zijn de huizenprijzen niet hard gestegen en hierdoor blijft deze huizenmarkt stabiel. In vergelijking met Nederland zijn de Duitse huizenprijzen nog steeds laag.

The Economist heeft het onderzoek gebaseerd op twee facetten. Ten eerste de huizenprijzen ten opzichte van de huren. Ten tweede ten opzichte van het inkomen per inwoner.

Recente cijfers beloven niet veel goed, maar het blijft gokken naar de ontwikkeling in de komende jaren.

Lees ook:Gaat de Belgische huizenmarkt nu onderuit?
Lees ook:Huizenmarkt VS zakt verder weg
Lees ook:Zorgen Duitse banken voor lagere hypotheekrentes?
Lees ook:Huizenprijzen op juiste niveau
Lees ook:Hoogste prijzen voor een huis

2 reacties op “Koophuizen nog te duur?

 1. Helga

  Re: In vergelijking met Nederland zijn de Duitse huizenprijzen nog steeds laag.

  Ik woon in Brabant en werk in Duitsland. Altijd verbaasd geweest over het grote verschil in huizenprijzen, maar op basis van feiten kan ik zeggen dat de verschillen nu praktisch niet meer bestaan.

    /  
 2. pietjepuk

  @Helga
  Ik woon in Duitsland en werk in Nederland. Er is een super groot verschil tussen NL en DL.

  Of werk je in het Noorden of Oosten van DL? Dan heb je een boederij voor 40.000 euro. Maar niet in de wereld waar wat gebeurd.

  De duitse vastgoedmarkt is over de laatse 40 jaar zelfs iets gedaald. De duitsers zien vastgoed niet als vermogencomponent zoals in nederland. Kijk, daar zit het verschil.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.