Minder huizen verkocht in mei

In de maand mei zijn er 8.333 huizen verkocht. Zoals gebruikelijk de laatste jaren is er weer sprake van een sterke daling ten opzichte van één jaar eerder. De daling komt uit op 18,2%. Als wij de verkoopcijfers vergelijken met de maand april, is er sprake van een stijging van 27,1%.

In mei 2013 zijn er van alle woningtypen minder verkocht in vergelijken met mei 2012. De sterkste daling zien wij bij hoekhuizen met een daling van 24,3%. Ten opzichte van de maand april doen de hoekhuizen het juist goed. Er zijn in mei 30,4% meer hoekhuizen verkocht in vergelijking met april 2013.

In de maand mei lijkt de huizenmarkt zich iets te herstellen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat in april weer een sterke daling is vastgesteld ten opzichte van maart 2013. De teruggang ten opzichte van één jaar eerder moet eerst weer herstellen. Zodra dat het geval is, kunnen wij weer vooruit kijken.

Lees ook:Huizenprijzen in de VS stijgen al twee maanden licht
Lees ook:Huizenprijzen dalen harder
Lees ook:Huizenprijzen verder omlaag
Lees ook:Minder huizen verkocht in januari
Lees ook:Minder huizen verkocht in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.