Belgische huizenprijzen stijgen sneller dan de inflatie

Sinds 1975 zijn de Belgische huizenprijzen meer dan vertienvoudigd. Het algemene prijsniveau is in deze periode toegenomen met factor 3,6.

In de eerste helft van 2013 werd er gemiddeld €195.899 betaalt voor een koophuis. In 2012 bedroeg de gemiddelde koopprijs nog €193.549. De Belgische huizenprijzen zijn in de eerste helft van 2013 dus met 1,19% gestegen. Appartementen, studio’s en flats deden het nog beter. De koopprijzen zijn voor deze type behuizing zelfs met €5.200 gestegen naar een gemiddelde prijs van €207.499. Met name bouwgrond heeft een grote stijging van de verkoopprijs doorgemaakt. In 2012 kostte bouwgrond nog gemiddeld €105 per vierkante meter. Na de eerste helft van 2013 kostte bouwgrond gemiddeld €111 per vierkante meter.

Hieruit blijkt dat de huizenmarkt van onze zuiderburen niet veel last heeft ondervonden van de economische dip. De huizenprijzen zijn zelfs licht gestegen.

Lees ook:Amsterdam is goedkoop in vergelijking met Londen en New York
Lees ook:Huizenprijzen stijgen in 2017 met 7,6 procent
Lees ook:Huizenprijzen in Londen stijgen met £4.000 per maand
Lees ook:Gemiddelde huizenprijzen gelijk aan Belgische huizenprijzen
Lees ook:Stijgende huurprijzen een extra reden om te kopen?

Eén reactie op “Belgische huizenprijzen stijgen sneller dan de inflatie

  1. Woning Verhuren

    Leuk artikel. Zo te lezen hebben ze in Belgie niet hetzelfde problemen als in Nederland binnen de vastgoedmarkt. Vraag mij af hoe het met het verkopen en verhuren van woningen zit. Staat de markt daar ook op slot?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.