Rabobank – stijgende huizenprijzen in 2014 en 2015

Vorig jaar werd nog een stabilisering van de huizenmarkt in 2014 voorspeld. De Rabobank heeft de verwachtingen naar boven bijgesteld. De huizenprijzen gaan naar verwachting dit jaar al stijgen.

De stijging zal dit jaar tussen de nul en één procent uit komen. Voor 2015 zijn de verwachtingen positiever, namelijk een stijging van één tot drie procent. Het economisch bureau van de bank verwacht dat er dit jaar 130.000 tot 140.000 huizen verkocht gaan worden. Begin van dit jaar gingen ze nog uit van 120.000 verkochte woningen in 2014.

Als verklaring voor de verbetering geeft de bank de lage hypotheekrentes en de sterk gedaalde huizenprijzen op. Ook is het belangrijk dat het vertrouwen in de huizenmarkt weer terug is. Mensen durven weer te denken aan het kopen van een huis. In het eerste kwartaal van 2014 zijn er meer huizen verkocht in vergelijking met de eerste kwartalen van voorgaande jaren. Dit is een zeer goed teken voor de huizenmarkt.

De NVM is nog positiever gestemd. De makelaarsorganisatie verwacht een stijging van de huizenprijzen van twee tot vijf procent in 2014. Eerdere jaren is al vaker gebleken dat de NVM vaak wat positiever is doordat ze niet helemaal neutraal zijn.

Lees ook:Huizenprijzen gaan verder stijgen
Lees ook:Huizenprijzen in 2012 omlaag
Lees ook:Huizenprijzen gaan komende twee jaren met 5 tot 10% stijgen
Lees ook:ING: Huizenprijzen zakken 4 procent in 2012
Lees ook:Huizenprijzen blijven zakken in 2013

6 reacties op “Rabobank – stijgende huizenprijzen in 2014 en 2015

 1. bee

  Beetje jammer dat de reacties die niet in de huizenpropaganda passen niet geplaatst worden. Dit is ook weer zo’n nonsense bericht. Rabo roept om het jaar dat de prijzen gaan stijgen. Hoe geloofwaardig! Nee pas op mensen. Het ergste komt nog. Huizenprijzen gaan nog ca 20% vanaf. Maar hwt schiet al op nu we op de helft zijn.

    /  
 2. Juul Dijkhuis

  Mijn idee is juist dat de Rabobank de laatste jaren redelijk zat met de voorspellingen. @Bee baseer jij jouw verhaal ergens op of denk jij gewoon dat de huizenprijzen nog 20% gaan zakken?

    /  
 3. bee

  Op maartje martens , redevco, andere onafhankelijke die niet bdwelmd zijn door banken en eigen hoge hypo’s, statistieken over huizenprijzen langjarig (grachtenindex) en gewoon gezond boeren verstand. De vraag naar woningen id toekomst zal een heel andere zijn dan die van 50 jaar geleden. Door stimulering wordt de periode van 4 jaar daling nu langer en worden zo veel mogelijk burgers meegetrokken. Begrijpelijk om zo leed wat te verdelen. Let op wat er gaat gebeuren met 12 mnd voortschrijdende stats als nhg omlaag gaat straks. En let op wat als de hra eraan gaat voor bestsande gevallen. Het is onbetaalbaar. Begrijpelijk dat er nu hard wordt geschreeuwd dat het aantrekt en dal bereikt is. Belangen! Maar de beste tijd voor kopen is er nog niet. En stop ajb met mensen en starters halve waarheden te verkopen. Waarom denk je dat doc ‘de schuldvraag’ prijs heeft gewonnen? De enige die de vinger od zere plek durft te leggen.

    /  
 4. Juul

  De trends en de ontwikkelingen van de afgelopen maanden spreken jouw verhaal tegen. Een wijziging van de NHG-bedragen heeft de huizenmarkt volgens mij nog nooit sterk beïnvloed. De komende jaren zullen de huizenprijzen niet weer zo snel groeien zoals tot 2008 het geval was, maar ik sta er positiever in.

    /  
 5. Marijke

  Werd tijd! :D

    /  
 6. bee

  Het is evident dat wanneer nhg omlaag gaat nog snel huizen boven die grens worden gekocht. Zelfde als eind 2012 hra eraf ging. Dit is mi voornaamste reden dat aantrekt. Roep dus vooral dat het aantrekt maar let op jaarcijfers straks. Elke crash laat zien dat deze fase van ogenschijnlijk herstel optreedt. Overheid doet wanhopige pogingen. Nu wordt aftrek dubbele hypo weer verlengd. Huurprijzen kunstmatig hoog. Waarom zien we met elkaar niet in dat we de hoogste schulden hebben? Kijk naar ratio inkomen/wonen en je ziet dat we er nog lang niet zijn.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.