Te hoge vraagprijs blijven vragen

Op Knab.nl las ik een artikel waarin wordt aangegeven dat het hanteren van te hoge vraagprijs slecht is voor de huizenmarkt. Er staan nog steeds veel huizen in de verkoop voor veel te hoge bedragen.

Het artikel is gebaseerd op een onderzoek van DNB. Hieruit blijkt dat de prijzen van de woning door de eigenaren gemiddeld 13% te hoog in wordt geschat. Deze overschatting hangt samen met het zogenaamde eigendomseffect. De huiseigenaren hebben in de loop der jaren het huis afgestemd op hun eigen wensen. Hierdoor wordt gedacht dat de woning meer waard is dan wat een koper ervoor zou willen geven.

Als je huis al drie, vier of vijf jaar in de verkoop staat, moet je de vraagprijs al fors verlaagd hebben. De verkopers die dat niet gedaan hebben, zullen hun huis niet verkopen de komende jaren. Wees realistisch en hanteer een redelijke prijs. Anders kun je het huis beter terugtrekken uit de verkoop. Lees het volledige verhaal op Knab.nl.

Lees ook:Een huizentrein op gang helpen
Lees ook:Huis niet te verkopen? Terugtrekken
Lees ook:Hoge vraagprijs of lage vraagprijs hanteren?
Lees ook:Laag bod op huis accepteren kan verstandig zijn
Lees ook:Daling huizenprijzen valt mee

Eén reactie op “Te hoge vraagprijs blijven vragen

  1. executieveiling huizen

    Zelfde mee gemaakt met mijn huis en opeens moest ik mijn huis gedwongen verkopen op een executieveiling omdat die al 5 jaar onder water stond…. denk aub goed na voordat je een aanbod afwijst ;)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.