Nederlandse huizenprijzen dalen sterker

Volgens Eurostat daalden de Nederlandse huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2014 harder in vergelijking met andere Europese landen.

Wij hebben de gemiddelde huizenprijzen zien dalen met 0,9% in de eerste drie maanden van het jaar. In de Eurolanden daalden de huizenprijzen gemiddeld maar 0,3%. Gerekend over geheel Europa stegen de huizenprijzen met 1%. Het gaat dus vooral goed met de huizenprijzen in de Europese landen die de euro niet hanteren als valuta. In Estland stegen de huizenprijzen het hardst met 17,5%.

Toch is wel duidelijk dat de huizenmarkt zich aan het verbeteren is. Er worden weer meer huizen verkocht. De huizenprijzen willen nog niet hard mee stijgen, maar dat zal een kwestie van tijd zijn. Analisten van de ABN Amro rekenen op een stijging van de huizenprijzen van 1% voor 2014. De analisten van de bank hebben hun prognose van de verkoopcijfers ook bijgesteld. Eerder gingen ze voor 2014 nog uit van een stijging van de woningverkoop met 15%, de verwachting is nu 25%.

Lees ook:De huizenprijzen zullen nog hard dalen
Lees ook:Huizenmarkt in Groot-Brittanniƫ groeit te hard
Lees ook:Nederlandse huizenprijzen hard gezakt
Lees ook:Huizenprijzen stijgen flink
Lees ook:Huizenmarkt in Amsterdam valt stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.