Huizenprijzen met 3,5% omhoog

Volgens Nu.nl zijn de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2014 met 3,5% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Ook met de verkoopcijfers gaat het veel beter.

Met deze goede resultaten kwam de NVM. In het tweede kwartaal zijn de huizenprijzen met 1,7% gestegen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. Een huis kost nu gemiddeld €215.000. In het tweede kwartaal zijn er 41% meer huizen verkocht in vergelijking met één jaar eerder. Naar schatting zijn er in het tweede kwartaal 39.000 huizen verkocht, waarvan 29.216 door een NVM makelaar. Sinds het ontstaan van de kredietcrisis in 2008 zijn er in één kwartaal nog niet eerder zoveel huizen verkocht.

In het tweede kwartaal van het jaar worden er jaarlijks meer huizen verkocht in vergelijking met het eerste kwartaal. Over de afgelopen tien jaren gerekend zijn er in het tweede kwartaal gemiddeld 14% meer huizen verkocht. Dit jaar bedraagt het verschil met het eerste kwartaal 20%.

Lees ook:Huizenmarkt – 10 procent meer huizen verkocht
Lees ook:Huizenprijzen met 10% gezakt in één jaar
Lees ook:20% meer huizen verkocht in tweede kwartaal
Lees ook:Meer huizen verkocht in Q2 van 2013
Lees ook:Slechtste kwartaal voor huizenmarkt sinds 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.