Hypotheekrente zal nog verder dalen

Het Europese Centrale Bank (ECB) heeft weer een renteverlaging doorgevoerd. Banken kunnen nu nog goedkoper aan geld komen. De winstmarges die banken in de hypotheekrentes verwerken zijn al zeer hoog, dus zullen zij de verlaging in de hypotheekrentes doorvoeren.

De ECB heeft de rente verlaagd naar 0,05%. Dit zullen wij direct nog niet terugzien in de hypotheekrentes, maar op termijn mogen wij een verdere verlaging verwachten. De verlaging is mede doorgevoerd om banken te stimuleren om geld uit te lenen.

Het is nu al mogelijk om de hypotheekrente vast te zetten voor vijf jaar tegen 2,4%. Stel, je sluit nu een lineaire hypotheek af. Voor een periode van 30 jaar leen je €180.000 bij de bank. De maandelijkse aflossing bedraagt €500,-. Gerekend over de eerste maand bent je slechts €360 kwijt aan rente. Een aantal jaren geleden betaalde je eenvoudig nog 2% meer voor een dergelijke looptijd.

Het lijkt erop dat de hypotheekrentes ook de rest van 2014 zo laag blijven. Voor huurders is het najaar de ideale kans om een huis te kopen . Vermoedelijk kunnen huurders veel geld besparen door in plaats van de huidige huurwoning een vergelijkbare koopwoning te kopen.

Laat je niet afschrikken door een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Mogelijk ga je er met de bank toch wel uit komen.

Lees ook:Hypotheekrente stijgt weer
Lees ook:De hypotheekrente blijft maar dalen
Lees ook:Overwinsten in de hypotheekrente?
Lees ook:Banken hanteren lagere winstmarges in hypotheekrentes
Lees ook:Na herstel huizenmarkt, meer eigen geld meenemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.