Veel huizen verkocht in maart

In de maand maart heeft het Kadaster 13.393 verkochte huizen geregistreerd. Dat is maar liefst een stijging van 33,6% ten opzichte van maart 2014. Ook in vergelijking met februari was maart een goede maand, namelijk een stijging van 14,5%.

Het Kadaster registreert alleen de transacties van bestaande koophuizen. Op het moment dat de notaris de transactie inschrijft bij het Kadaster telt het pas mee. Het moment van overdracht wordt dus geregistreerd. De cijfers van maart hebben dus eigenlijk betrekking op verkochte huizen in de voorgaande maanden.

Vooral vrijstaande huizen blijken populair
De grootste stijging zien wij bij vrijstaande huizen. In maart zijn er 37,3% meer huizen verkocht in vergelijking met maart 2014. De kleinste stijging zien wij bij de twee-onder-een-kap woningen met 13,2%.

Alleen in Zeeland zijn er minder huizen verkocht
Opvallend is dat er in Zeeland minder huizen verkocht zijn. Hier is sprake van een daling van 1,1%. Het verschil met Drenthe is groot, want in deze provincies is het aantal verkochte huizen met 48,5% gestegen.

Lees ook:Woningverkoop met negen procent omlaag
Lees ook:Flink meer huizen verkocht in oktober
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli
Lees ook:Huizenverkoop gestegen
Lees ook:Meer huizen verkocht in augustus

Eén reactie op “Veel huizen verkocht in maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.