NHG hypotheek maximaal 245.000 euro! Ook na 1 juli

Per 1 juli zou de maximale verstrekking met NHG verlaagd worden van €245.000 naar €225.000. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (uitvoerder NHG) en minister Blok hebben besloten om de verlaging te schrappen. Goed nieuws!

De NHG is ingesteld om een grotere groep Nederlanders de mogelijkheid te bieden om een huis te kopen. Door de aangekondigde verlaging van €20.000 zou de NHG-grens onder de prijs van een gemiddelde huis komen. Uitgaande van februari 2016 kosten de huizen in Nederland gemiddeld €234.830.

Als de verlaging wel per juli was doorgevoerd kon er maximaal nog maar een huis gekocht worden van €212.264. In het bedrag van €225.000 zit namelijk een kostenopslag verwerkt van 6% (€225.000 / 106 = €212.264).

Goed nieuws voor de huizenmarkt
Het gaat in veel delen van ons land weer goed met de huizenmarkt. De huizenprijzen zijn weer aan het stijgen en huizen worden steeds sneller verkocht. Het uitblijven van een verlaging van de NHG-grens zal de huizenmarkt goed doen. Ook voor huizenverkopers die een huis aanbieden in de prijsklasse rond de maximale hypotheek met NHG zullen blij zijn. Bij een verlaging van de maximale hypotheek binnen de NHG, worden deze verkopers eigenlijk gedwongen om de vraagprijs te verlagen. Kopers willen namelijk liever een huis dat wel te financieren is met NHG.

Lees ook:NHG grens per 1 juli 2013 omlaag
Lees ook:Huizenmarkt zit duidelijk in de lift
Lees ook:Maximale hypotheek niet verder verlagen
Lees ook:Nog steeds te weinig huizen verkocht
Lees ook:Meer huizen verkocht in juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.