Online bieden op huizen

Makelaarsvereniging NVM start een proef met het online bieden op huizen in Groningen en Amsterdam. In beide steden is de huizenmarkt overspannen. Met het online bieden zie je wat de concurrentie biedt en je krijgt inzicht in het stadium waar de verkoop in zit.

In deze beide steden wordt er fors boven de vraagprijs geboden. Dit doen potentiƫle kopers om te voorkomen dat iemand anders het huis voor de neus weg kaapt. Kopers zien vaak af van een voorbehoud in verband met de financiering. Dit ook weer om te voorkomen dat het huis waar ze interesse voor hebben door een ander wordt gekocht. In de proef van NVM wordt een andere methode getest.

Online bieden en de biedingen volgen
Stel, je ziet het huis van je dromen. Je weet dat er meer gegadigden zijn. Door het systeem van online biedingen zie je als potentiƫle koper gelijk wat de situatie is. Tot een bepaalde datum kun je een bod uitbrengen via een online platform. Je kunt ook zien wat anderen geboden hebben. Het zal wel gaan om serieuze biedingen. Te hoge bedragen wordt bijvoorbeeld verwijderd. Deze zijn waarschijnlijk niet serieus. De NVM wil het biedingsproces transparanter maken.

De proef loopt tot 30 juni, waarna een evaluatie volgt. Misschien is het systeem wel de oplossing voor overspannen huizenmarkten.

Lees ook:Je huis online verkopen
Lees ook:Zijn woningfolders nog wel van deze tijd?
Lees ook:In Amsterdam wordt er alweer boven de vraagprijs geboden
Lees ook:Huis verkopen tijdens de Zomer Open Huizen Avond op 2 juli!
Lees ook:Laag bod op huis accepteren kan verstandig zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.