Amsterdamse huizenmarkt kookt over

In de media wordt er al een tijdje gesproken over de oververhitte huizenmarkt in Amsterdam. Inmiddels kun je zeggen dat de huizenmarkt kookt. Je kunt bijna zeggen dat de stad uitverkocht is. Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank.

In Amsterdam betaal je inmiddels gemiddeld €303.000 voor een appartement. Een doorsnee woning is nu 22% duurder dan vorig jaar. Kortom het wordt steeds lastiger om een huis te vinden in Amsterdam. Alles wat in de verkoop komt is binnen een mum van tijd verkocht. De voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA), Sven Heinen, zegt dat er volgend jaar geen huis meer te kopen is als het in deze tempo door gaat. De vlam slaat nu ook al over naar omliggende plaatsen zoals Amstelveen en Zaandam.

Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost is de hype iets minder, maar uiteindelijk zal de koopwoede hier ook beginnen. Potentiële kopers moeten hun grenzen namelijk verleggen en in een grotere cirkel kijken.

Door de sterke stijging van de prijzen krijgen de starters niet meer de mogelijkheid om te kopen in Amsterdam. Ze moeten uitwijken naar omliggende gemeenten of proberen om te huren. Door een tekort aan koophuizen is er natuurlijk ook een run op betaalbare huurhuizen. Tenminste als die er nog zijn in Amsterdam.

Lees ook:Huizenprijzen dalen weer in Amsterdam?
Lees ook:Overdrachtsbelasting omlaag, huizenverkoop omhoog
Lees ook:Amsterdamse huizenkoper heeft ruime keuze
Lees ook:Bestaande huizen “vrij op naam” verkopen
Lees ook:Huizen kopen op de veiling en doorverkopen

Eén reactie op “Amsterdamse huizenmarkt kookt over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.